jobbveckan fortsätter tom den sjätte februari.

Jobb ikväll, sitter just nu och väntar på att klockan ska slå några minuter till innan jag går till Tbanan. Har världens ångest inför jobbet. Jag kan ju ingenting. Näe, jag tjänar ju pengar.. vare sig jag är duktig eller dålig. Det är ju bara att uthärda tiden. Suck. Wish me luck.

mitt älskade norge.

Jag älskar verkligen norska, nu då jag förstår språket mycket bättre. Man blir så mycket gladare av språket.
   
Jag ger en man en kniv, han hittade nämligen inte någon. "Fantastiskt". Vi säger "tack", bara tråk.
Jag hälsar på en kompis arbetskamrat. "Hyggeligt". Aldrig att vi svenskar säger "trevligt att råkas"
"Hade fint, Hade gott, och Hade". Enkelt och kortfattat, inget långt " Ha en bra dag."
Jag serverade våfflor idag, "Tusen Takk". 

Nu pratar Mona med Annelie, tydligen är killarna påväg  nu.
Upp och hoppa! Vad hände med att jag skulle komma hem och vila och ta det lugnt innan vi for ut?
Ingen vila.


slit och släng.

Kom precis hem från Ikea med Mona. Det har varit en riktigt effektiv dag idag, vi köpte inredningsgrejer till mitt och Monas psyk-patient-rum för att lindra just psyk-patient-rums-känslan. Sen en massa andra bra saker till lägenheten.

Hann dessutom med att fara till Adecco och fixade en vit skjorta till servitrisjobbet på lördag (som jag dessutom har ångest inför). Pratade med min konsult som otroligt nog var på plats. For och skrev ut CVn, dags att byta karriär. Och sist men inte minst så förde jag över pengar till depositionen för lägenheten och gjorde några andra bankärenden.

Nej, from nu så är det en massa slit och sjå som gäller.
Torsdag: Jobb 8-15, 16-21
Fredag: Jobb 8-15. fest på kvällen
Lördag: 17-00(/03) Servera på invigningen av Telenor Arenan. ÅNGEST, ÅNGEST.
Söndag: Jobb 12.30-18.00 på kiosken

Sen en ny arbetsvecka.
 Jag blir då rik.

NU. INREDA LÄGENHETEN!


älskade måndag.

Mycket slit hit och dit.
Längtar tills allt tjafs är över med lägenhetsbytena.
Och tills jag har ett fast jobb.

Tack och hej leverpastej.

aaah

Sista natten i lägenhet vad gjord. Idag flyttar vi, Mona och Emelie är och hämtar bilen. Det blir spännande.
Nu kommer dom! Dags att börja lasta. Önska oss lycka till med körandet!

aaah

Sista natten i lägenhet vad gjord. Idag flyttar vi, Mona och Emelie är och hämtar bilen. Det blir spännande.
Nu kommer dom! Dags att börja lasta. Önska oss lycka till med körandet!

förlåt mina kära vänner.

Jag var en hemsk människa igår. Panik över flytten och arg på allt med två fötter. Med detta innebar väl att Mona och Emelie fick ta all min skit. Jag citerar Mona från då jag kom hem idag efter jobbet "Åh, vad skönt att kunna prata med dig igen!".
"Jag hade aldrig hört någon säga ordet hatar så många gånger i en mening".

Ja, vi alla reagerar olika på olika händelser. Jag gick upp i varv, och ner i helvetet. Nu börjar det dock ljusna. Vi flyttar imorgon!! Vilken lättnad det kommer att bli, fast nu börjar även evighetsjobbet. 13 dagar i sträck och det börjar på söndag. Sen är det den sjätte, min födelsedag! Sen är det en ledig dag, sen på söndag börjar allt om igen. Wooohoo.

Måste erkänna också att det är rätt skönt att vara glad igen, hade aldrig pallrat att vara så där arg igen.

explosion.

Sitter och kokar över. Allt är bara skit. Jag hatar att flytta.
Tycker synd om Emelie och Mona just nu, jag blir sur på allt.
Med rätta och med väldigt mycket mer orätta.


me love daddy.

Haha, läste på min systers blogg.. hon befinner sig i Kalifornien just nu och är au pair. Hon hade pratat i telefon med pappa, pappa älskade pappa, berättade lite fakta.

"Pappa berattade da att han last att det skulle vara 1 miljon manniskor dar. Det ar ganska svart att forsta hur mycket det ar. Men sedan hade han last att dom hade satt ut 7000 bajamajor. Det ar lite lattare att forstalla sig, 7000 an 1 miljon. Forsta hur langt 7000 bajamajor stracker sig om man staller dom brevid varandra. Sedan hade han borjat tanka pa hur lang tid det maste ta att rengora dom. Han sa att om man tomde dom och sedan raknade med att det skulle ta 5min att spola med vatten och desinfektions medel i varje toa skulle det ta 583h att rengora alla".

Haha, nu saknar jag verkligen han. Jag är verkligen min fars dotter så att säga. Det finns inget bättre än pappas skämt, det är nog han som har gjort att jag övat upp mina skrattmuskler så att skrattet kommer så lätt. Eller ofta. Eller jämt. Åt allt.

Ingen kan nog få mig att skratta som han.

vår lägenhet.

     
   

Tog kort på lägenheten igår.
1. Toalett, 2. Garderoben som är egentligen en minihall mot toan och mitt och Monas rum.
3. Entrén, 3. Vardagsrummet med lite möblemang, 4. Spisen som är i vardagsrummet.
5. Duschen och tvättmaskin, 6. Mitt och Monas, 7. Emelies och Annas.

Som ni ser är inte toan och duschen i samma rum, finns väl både för och nackdelar med det. Bra på fest men jobbigt om man är i duschen och vill på toa, det blir nog bra. Sen får vi se hur det blir med köksbordet som står i vardagsrummet nu. Det blir lite väl tajt om det är i köket.

Som ni ser så är Monas och mitt rum betydligt mindre, det blir två nittiosängar och ca 20 cm avstånd mellan dom. Det blir koseligt. 

Ja, vi kommer sakta men säkert igång med allt. La upp annonsen på möblerna igår, ska bli så skönt då allt det här är över. Bredbandet är också uppsagt. Det är så skönt då man får saker och ting gjorda!

då var första rummet tömt.



Då for ännu en människa hem, Jens tur den här gången. Himla tråkigt men alla kan ju inte vara med på allt.
Det blir bara mer tomt i lägenheten för var dag nu. Idag blir det också en sväng till lägenheten för att få över ännu mera grejer och bli av med ännu mer skit i lägenheten på Colletts.

Han hade då lämnat ett litet avsked på Emelies dator, ny bakgrundsbild och låten som visas härnere.
Ha de greit i Hemavan.

ulfstens.

Kom hem klockan fyra, jag och Emelie stod duktigt utanför dörren och väntade på Johan eftersom vi inte hade någon nyckel. Efter ett tag så svarar Johan i telefonen, han hade dock glömt nycklarna hemma imorse. Men Mona slutar ju snart tänker vi och går på coop för att döda tid. Vi kommer hem och ingen Johan, ingen Mona. Efter fem ringer vi Mona som är fem minuter nära hemmet, utan nyckel. Okej, sten, sax, påse. Jag stannar och vaktar väskorna och maten medan Emelie och Johan far för att hämta Jens nycklar på Intersport. Jens kommer hem och har nyckeln. Hej och hå. Steg in en och en halv timme senare. Nu längtar jag verkligen till den nya lägenheten, alla får en egen nyckel. Luxus.

Idag påbörjade vi flytten, det kommer att bli väldigt pent. Jag vill flytta nu, nu, nu, nu.



Notera coopsvampen.Trikken med folket. I trapphuset med matta, bord och packning.

peppade tjejer.

Kom hem från jobbet halv åtta efter en sjåig hemfärd från kiosken. Dels så hade det snöat så pass mycket att marken var täckt med snö upp till 20cm. Sen då jag och Bea går mot T-banan är det en kille som vill prata med oss och vi försöker komma ifrån. "Can I write you a letter?". Bråttom som vi hade sprang vi den sista biten, sen droppar all tinande snö från oss. Då vi kommer till jernbanetorget så är det lika mycket snö där och bussen som ska ta oss hem fastnar i snön. Jag kom med andra ord hem 1,5 timme efter jag slutat.

Sen har det bara varit depp. Söndagsdepp och sympatitetsdepp då Mona blev av med 10 000 igår. Och ingen flytt blir det, det går inte att flytta i sånt här väder. Ja, allt talar som bara emot en just nu. Har dessutom bara jobbat 36 timmar den här veckan. Suck, lite pengar. Äh, man måste väl ha dåliga dagar för att kunna ha bra dagar.

lördag.

   
 

After pictures. Oslo har varit goda mot oss. Går det att bli snyggare?
Fest ikväll, there's a party in colletts pants and you're not invited.

vi saknar dig.

Mändie om I'm a victim of the fall but soon returning.:
repeat såklart va annars ! Saknar till och med alla dina låtar du har på repeat.


Amanda, jag kom att tänka på vilka låtar jag har spelat under den här tiden. Kom på Lykke Li -Tonight och slår på den. Det går kanske tio sekunder innan Johan vrålar och säger att jag ska stänga av. Kom igen, tänk efter.. saknar du verkligen mina låtar? Mannen som alltid sitter i sitt rum och borde inte ens höra låten är less.




Det är väl repeat och mitt ständiga velande som driver folk till vansinne här på Colletts.

fredag.

Nu är kontraktet skrivet, pengarna överförda. Eller iaf, den första hyran. Nu ska vi flytta över lite möbler. Tagga.Tagga.Tagga.Tagga. Och inte tagga som på facebook. Utan. Tagga. Tagga. Tagga.



Första söndagen efter jag kom till Oslo.

I'm a victim of the fall but soon returning.



 Mona hittade en väldigt vacker låt som såklart går på repeat, Morning Yearning med Ben Harper.


Vardagen fortsätter, hände inget speciellt idag. Jobbade idag och det gick rätt bra, jag har så underbara arbetskamrater. Det är bara synd att jag inte får arbeta tillsammans med dom.

Det var så roligt då jag skulle gå hem, alla sa hej då på olika språk.. Jag börjar bli väldigt sugen på att lära mig ännu fler språk. Jag blir smått galen på människorna på jobbet som pratar norska, engelska, ryska, spanska.

- Hade!
- Bye!
- Hej då!

sykemelding.

Hade hostkalas inatt. Var tvungen att gå ut för att inte väcka alla, så imorse var jag helt slutkörd och ringde in mig sjuk. Det känns alltid lika ovärt då man sitter här hemma och är halvfrisk, men det borde ju betyda att jag är lite friskare imorgon än vad jag hade varit om jag hade varit iväg och jobbat. Jaja, nu har jag iaf haft lite datortid så att jag har sökt alla jobb på internet som finns lediga. Nu ska det tametusan bli ändring.

En ny lägenhet och ett nytt jobb, lika med ett nytt liv. Jag ser framemot det. Nu är det bara jobbfrågan som jag måste lösa. Allt annat har som redan vänt. Vädret har till och med också vänt, det är nog allt vår där ute.

Nej, nu blir det till att tag i livet. Efter How I Met Your Mother.
The one and only show on Colletts.

godnatt.

Har haft kanske världens lataste söndag, men det är väl sånt som krävs för att tillfriskna. Imorgon blir det jobb igen iaf, det känns lite tungt men det blir ännu tyngre att få en låg lön. Nej, nu måste jag fixa skattekortet och en hel massa annat med lägenheten.

Nej, nu måste jag sova.
(Märks det att det var ett obligatoriskt påtvingat inlägg?)


den senaste tiden

Tar tag i mina sista krafter för att skriva ett inlägg, detta ska tillägnas Amanda, aka Mändie, min älskade föredetta Oslobo.

Har varit lite lat på sista tiden med bloggen, energin har väl inte direkt varit på topp efter besöket i Skellefteå. Har även lyckats dra på mig en förkylning, vill verkligen inte fara och jobba imorgon men dom har ingen som kan ersätta mig. Irreplaceable eller vad?

Men vad har hänt då?

Skellefteå
Det var juldagen som började med en förfest hos Matilda som ledde till Balzac och slutade med ett besök på Frasses. Allt var som det ska med andra ord. På fredagen drog jag mig ner mot Lövånger för lite filmkväll hos Hedvig. Lördagen skulle jag och Emelie ut på Johanna i Parken och helt plötsligt stod Fanny i dörröppningen och skulle med. En mycket rolig kväll, minst sagt händelserik. Den kvällen slutade med en oväntad efterfest med brodern och hans tjej som vart hur lyckad som helst.

Sen kom söndagen, slutade med en måndag och jag skulle hem.

Oslo
Åker tåg ner till Oslo med Emelie och träffar Hiller och Jonas på Bastuträsk, vi hänger med dom och resan går ganska fort. Efter att vi konkat väskorna till lägenheten och ätit vår Bislett kebab så kommer Anna genom dörren, typ ett halvår senare får jag äntligen krama om henne igen. På kvällen blir det några öl och det slutar med en utekväll, får väldans massa sommarflashbacks.

Nyårs, blir förfest hos oss och då vi väl kommer till festen hos Hiller så ramlar alla in smått packade medan dom knappt är redo för att festa. Det blev mat, det blev Twister, det blev kortlekar och det blev ett nytt år på Aker Brygge. Vi alla drar oss ut till Yatzi där det blev en hel del dans och tillsist lite stulna grejer, trots det blev det en väldigt bra nyårsafton.

Sen återgår allt till det vanliga. Det blir helg, det blev fjortisfest, det blev söndag, det blev måndag och jobb. Igår hände dock något ovanligt, vi hade tur! Vi fick en lägenhet, en billig sådan med väldigt bra läge och tvättmaskin! Med andra ord fortsätter mitt liv i OSLO.

Nej, nu ger min kropp upp. Tack hej och godnatt.

Sådär Amanda, nu har du lite att läsa. Saknar dig här men vi ska allt se till att du håller ditt löfte om att besöka oss i den nya lägenheten!


amandafrimodig, säger:

hahah bra lina. Jag läser sjuuuuuukt mycket bloggar. Läser till och med blondinbellas nu för jag har så lite att göra

lina - oslo säger:

hahaha, då har du nått botten av bloggar

amandafrimodig, säger:

CENCUR (Amanda, dom andra behöver inte läsa vad du skrev :P)

lina - oslo säger:

vilken är favoriten då+

amandafrimodig, säger:

linafre.blogg.se


livstecken.

Sitter i soffan, mer än lagomt förkyld och med halsduken som suttit på sen klockan tre idag. Jag har lyckats dra på mig en redig förkylning. Orkar inte skriva så mycket mer än att jag lever fortfarande, knappt. Jobbar imorgon iaf, sicken fighter jag är.. har jobb fram till den 16, sen får vi se vad som händer. Nu är det lägenhetssök och jobbsök som gäller. Så många måsten, usch och godnatt.

RSS 2.0