dikepigsteak.

   

Tänkte lägga upp en massa bilder men hann/orkade bara lägga upp dessa då internet var så segt och klockan så mycket.
Nu närmar sig domedagen, jag har inte kvar mitt jobb på Schlumberger nästa vecka.. har bara fått ungefärligt datum så vi får se. Den närmsta veckan kan det bli så att vi är utan internet så, håll till godo.

trööööött.

Mona är hemma. Gissar på lite sömn och mycket prat. Ska delta nu. Hej. VÄRT inlägg. Men jag får ju kommentarer om jag inte skriver.

vattendroppar, vår!

Aldrig tidigare har det gått så mycket pengar från mitt konto på ett ögonblick. I sek, 13 560 kronor.

Jaja, det kostar att leva.
Elräkning, resa och gym.

Nu är jag pank. Så kära medmänniskor eller fd rumskamrater. Elräkningen.

Det känns skönt, det enda som fattas just nu är att få tillbaka depositionen och räkna ut hur mycket alla är skyldiga varandra.

"det smakar bara gott"

Så var det slut på ännu en helg. Det hände inget roligt. Jag drömde inget roligt.

Som Emelie tragiskt nog konstaterat så har jag inte så höga förhoppningar om mitt liv. Det räcker med att jag drömmer något roligt så är jag nöjd. Det har hon hjälpt mig att komma till insikt med..det plus, "att plocka i diskmaskinen har som blivit min nya grej." Hm. Tanken med Norge var ju att jag skulle få ett liv. Ajja, jag är väldigt nära drama om jag vill skapa det.
Frågan är ju bara om man ska riskera att förstöra en människas uppväxt. Ja, det är på den graden. Draaamaaa.

Äh, det har varit en välbehövlig helg. Det blev som sagt öl med Emelie på puben sen kom vi hem och sussade sött tills det blev dags att jobba. Var tvungen att jobba en timme längre eftersom *guds gåva* var besvärlig. Ser framemot morgondagen faktiskt. Jobb med mina härliga "matgäster" och sen simning.

See ya, wouldn't wanna be ya.

lördag, sovdag.

Det blev ingen biljard, alla var helt döda igår. Jag for och simma efter jobbet sen blev det sushi (hur har jag inte kunnat tycka om det?) och till sist film och prat. Idag har vi bara sovit och sett på film. Jag och Emelie ska dra ut på en pub på Majorstuen och bara "glo på aporna". Det blir trevligt och roligt att ta det lite lugnt.

Fick ett födelsedagskort igår på jobbet, då jag kom in på morgonen stod det ett vykort föreställande en röd bil med texten:

"Gratulerer med 21-år-og-2-ukers-dagen"
Hilsen fra de snille guttene og jentene pa kontoret".

Haha, jag log genom den första timmen. Dom är så roliga på mitt jobb. Jag vill verkligen inte sluta där. Alla tänker på mig som en i gänget. Jag har aldrig känt att jag jobbar under eller åt dom som är rätt vanligt i branschen. Vi får se hur lång tid jag har kvar. Ska få veta på måndag.

Fick ett till kort i fredags förresten, från Mona min älskade. Du är så välkommen tillbaka redan nu om du vill!
Mona, du får en mer detaljerad historia om fredagen ;)

Nu kommer Emelie med ölen. Tjohej.


cya

Helg imorgon, kunde inte komma mer lämpligt. I need some rest. Grejen är ju bara att den där "resten" är bara igång i ca 40 timmar. Det gäller att ta vara på timmarna plus hinna bli utvilad. Lycka till. Tanken är simning, biljard, sova. Kan mycket väl hinna med sova. Ingen rumskamrat i en vecka.

Tack och hej. Nu ska datorn vidare. NAATT.

Italieeeen

                                                    
Italy baby. Resan är bokad.

Vi kommer fram till Rom vid två tiden sen har jag bestämt åt Emelie och Anna att vi ska fara och se Fontana di Trevi. Sen blir det väl att spendera dagen och natten där innan vi far till Sorrento. Då åker vi med tåg, pax fönsterplats säger jag bara.



Det tråkiga är väl att jag missar Eriks student. Men, ja.. piss.

"all over the place"

Ligger i Anna och Emelies säng nu och skrattar bara åt att Anna "liker nougatti" men "hatar mennsker". Det har varit en hård helg men väldigt rolig. I fredags spelade vi biljard och drack öl men några svenska killar som Emelie träffat på en fest tidigare. Det var så vansinnigt roligt, och jag var så vansinnigt bra.. med lite guide. Blev en rätt tidig kväll men ändå vaknade jag klockan TRE. Gick för att se vad Emelie och Anna hade för sig, de sov.

Vansinne.

Sen var det ju inflyttningsfest, riktigt roligt. Det blev dock inte så många gamla vänner utan mest nya människor.. med andra ord. Nya killar. Det slutade med att det kom närmare 15 killar och en tjej, jaja. Ingen hörde oss klaga. Kvällen vart riktigt bra iaf. Slutade med två efterfester men kom ändå hem vid fem så jobbet idag var tyngre än tyngst.

Tack och hej leverpastej.
Måndag imorgon. Tjohej.


"jag skulle göra allt för en som dig"

Sitter i sängen och väntar på att Mona ska komma och lägga sig så att vi får prata ihjäl oss som vanligt. Vi ligger och pratar alldeles för länge om allt och ingenting. Om slipsar och om alla ens livs relationer. Heavy stuff.

Jag sa ju att jag fått ett frieri. Jag tror att jag nämnt det någon gång men jag har iaf en busschaufför som brukar skjutsa hem mig om än han är "Ikke i bruk". Han säger att han ändå ska förbi den hållplatsen. Igår var det som vanligt, han var ikke i bruk men stannade för mig. Alla andra som stod på hållplatsen ville också hoppa på men han sa att jag var hans kona (=fru). Jag som ignorerar kommentaren kommer på en massa samtalsämnen men plötsligt frågar han om jag förstår allt han säger. Det gör jag ju inte, som med all norska.. så för att vara riktigt säker börjar han prata engelska. Taskig, väldigt taskig engelska.

"My feelings for you are getting stronger. I like you a lot. I would do everything for you, I would die for you."

Haha, vad svarar man? "Aha, ja."
Frågan är bara varför jag inte ljuger då han frågar om jag har käresta.

Jag försöker byta samtalsämne och frågar om månadskortet på kommunaltrafiken.

"Det behöver du ikke oroa deg för. Då du er min kone får du det gratis."

Blabla bla. "Fan, varför hoppade jag på bussen? Jag visste att det skulle hända."

"Vars ska du av?"
"Majorstuen, jag har flyttat."
"Jag vet.. jag såg dig gå in på en tvärgata för en dag sedan. Jag tänkte, aah.. där går den mystiska tjejen med det röda håret. Du bor nedanför Bogstadveien, ikke sant?"
(FAN. FAN. FAN.)
"Ja"
"Ah, U- u -u.. vad heter den?"
"....Ulfstensgate"
"Akkurat. Bor du alene?"
"Nej, med fyra kompisar"
"Synd annars hade jag ju kunnat flytta in."

Suck.. vad tror han. Det enda jag såg var en man närmare 50 med en massa gråa hårstrån. Ett plåster vid munnen för att dölja ett raksår. Finns det någon som någonsin faller för något sånt? Har inte dom där femtio åren hjälpt honom att förstå att det inte är rätt taktik?

Japp. Då hade man tre (främlingar) som sagt att de skulle kunna dö för mig och göra allt för mig. Till och med gratis trikkort. Vilken lycklig jenta jag är. Alldeles lagom till alla hjärtans dag. Förlovad och allt. Det var en jobbig situation men okej, jag kan väl erkänna att det var roligare att det hände än att det aldrig hände.
Det är bara synd att det inte kommer från rätt person.

"du er pen".


TACK! Jag blev så glad så. Äntligen Riceroni, det godaste jag åt under usatiden. U R THE GR8EST.

Dåligt uppdaterande, men datorn har inte varit främsta prioriteringen den senaste veckan. Istället har sömn, jobb, födelsedag, Annas "hemkomst", böcker och träning kommit i vägen.

För att komma ikapp på allt:

I fredags vaknade jag av att Emelie och Mona sjöng för mig och gav mig gåvor från familjen och dom själva. Fick en presentkort på ansiktsmassage av Mona och Emelie. (Något som en på jobbet missuppfattade som massagestav då jag berättade om jag fick något fint. "Ja, en massage.. jäääätteskönt". Det blev lite konstig stämning där.) Av kära mor och far fick jag gympadojjor så det passar sig nu då skorna är alltför utnötta och gymkortet är köpt. Måste bara kommentera stället jag tränar på. Det är en gammal byggnad som har en simpool. Skönt.

Då jag kom hem for jag och Mona på Fridays med alla medarbetare från Oslo Bilauktion (mitt söndagsjobb). Där vi blev mätta på drinkar istället för mat. Det var roligt att prata med alla som är ute och fixar med bilarna och vara uppklädd istället för att ta kläderna som luktar sämst och är fulast/bekvämast ( matos är inte välkommet hemma). Det slutade på en nota på 15000 nok för ca 20 pers. Älska norska "julebord", gratis! Därefter dansade vi oss blåslagna på Yatzi i fyra timmar.

Lördag, vila. Söndag, jobb och inköpt sex and the city box. Måndag, jobb. Och så hade vi kommit ifatt. Dagens frieri får ett annat inlägg. See ya, nu ska jag snacka med Anna :)

redhead for real.

 

Ljudböcker måste vara det bästa som finns då man jobbar ensam på en arbetsplats. Har hittills avverkat En plats i solen, Katedralen vid havet, Ego Girl, Så dumt! Håller på att läsa (usch så gammaldags) New Moon som är andra delen ur Twilight, väldigt bra bok men väldigt opraktiskt då jag aldrig vill jobba utan bara läsa vidare. Nej, imorgon tänkte jag ta itu med en tungviktare, Brott och straff av Fjodor Dostojevskij. Av bara efternamnet förstår man ju att det kommer att kräva ihärdigt lyssnande. Laddade även in Fallhöjd, 33,5 timmar har jag nu att lyssna på. Brott och Straff tar 24 timmar..

Förövrigt så längtar jag mig ur lågkonjukturen, ovetskapen om framtiden. Jag vet inte ens vart jag bor till hösten.
Suck, inte tänka på det. Läs om Bella och Edward istället. Och nej, jag gillade inte filmen så mycket men hörde att böckerna skulle vara ännu bättre och det är dom!

nio av tretton arbetsdagar avklarat.





Nu är det mesta med den gamla lägenheten avklarat. Så vansinnigt skönt, det enda som fattas nu är depositionen på den gamla lägenheten. Mina små änglar är så duktiga så. De ringer hit och dit och fixar de mesta. Det känns som om det verkligen blir nya tag nu. Har varit och sökt lite jobb på underklädesbutiker, alla blir positiva då de har hört att jag jobbat med det tidigare. Peppa för nya tider.

"är smått/halvdöd".

Äntligen är det min tur att njuta av att inte arbeta och veta att någon annan måste göra det. I lördags kämpade jag ju igenom servitrisjobbet på Telenorarenan till klockan tre. Det funkade faktiskt att jobba där men man har haft roligare lördagskvällar. Kom hem och la mig med vetskapen om att flickorna mina sovit i minst fyra timmar. Vaknade ca 6 timmar senare för att se flickorna fortfarande ligga i sängen medan jag for till kioskjobbet. Och imorse, då fick flickorna sova två timmar till.

Det är väldigt roligt att vara åskådare till en grupp fulla människor, okej.. gruppen var inte så liten heller. Närmare 4500. Och det var lite artister som uppträdde, bla Timbuktu och några norska artister/kändisar som jag inte hade någon aning om vem det var. Jag är då glad över att jag jobbade, det var en nyttig upplevelse som gav pengar och gratis konsert.




RSS 2.0