bara timmar kvar i Skellefteå

Få inlägg den senaste veckan, har helt enkelt inte haft tid. Det känns också som om det är det enda jag sagt, "jag har inte tid". Har flängt omkring hela veckan bortsett från de timmar jag sovit, fast särskilt många har det inte heller blivit. Inatt lyckades jag få 4 timmars sömn innan jag steg upp kl åtta och flängde runt mellan tandläkarn, frisörerna, försäkringskassan, vårdscentralen, stan, ica, hemma. Packat, ringt runt för att fixa med Annas färd till Oslo, fixat med papper och en hel massa andra grejer. Det är först nu jag faktiskt har fått sitta ner ett ögonblick, tröttheten kom som en
blixt. Passar väl bra iom att jag åker tåg hem till Oslo ikväll.

Det ska bli roligt att komma hem, Anna väntar ju på oss! Jag har inte träffat henne sen juli/augusti. Något säger mig att det kommer inte att bli så mycket mindre hektiskt då jag väl kommer hem igen.

 

Årets pepparkaksby, en Fredrikssontradition med ett bidrag av Frida det här året.
"Inte kan man tro att du gått form och design." kommenterar mamma då hon sett mitt verk.
Ett utedass där det står Holy Shit och med ett kors på dörren..

Frida drömde om mitt dass senare på kvällen. Det var det populäraste dasset på skolan och folket var tvungna att hoppa upp på toan, på samma sätt som min höga toalett var byggd. Det var inte så populärt bland dom som inte var kristna men dom kunde ju gå på den vanliga toan.

C U LATER ALLIGATOR.

"äh, men dom rullar ju på"

Saknar inte den här maten. Home sweet home.



Konstig känsla att vakna upp hemma.
Vaknade helt otroligt kvart över sju imorse.. samma tid som jag skulle vaknat om det hade
varit en vanlig dag på jobbet, kroppens väckarklocka.. Men den här veckan ska jag vakna så sent som jag vill.
Minus den där tandläkartiden jag bokade in klockan nio den tjugonionde.
"Why, tell me why? Be more specific."


6 timmar, 53 minuter, 67 sekunder

Nu, klart med packningen och allt. Det enda som fattas är att jag vaknar, tar mitt pick och pack och drar väskan till Holbergs Plass och sen sätter mig på fly(norska men ganska så passande)bussen. En mysig sista kväll här på Bislett, då jag kommer tillbaka ska jag bestämma mig hur jag vill göra sen. See ya later alligator.

Äntligen.
Jag är kanske så lycklig att jag vill gråta, imorgon får jag ligga i mitt rum. Ensam.

"har du många söderlänningar på jobbet för din dialekt har fått en käftsmäll"

"Vilket datum är nyårs?"


Äkta glädje. Big time.

LOV. Eller typ iaf, fick en julegave från mitt jobb. Det gjorde mig riktigt glad i hjärtat, tanken räknas ni vet. En keramikbolle från Frognerseteren. Vad roligt att man har kommit upp i den åldern att man får julklappar från jobbet.

Det var roligt på jobbet idag, eller att prata med alla på jobbet om deras olika jultraditioner. Det kändes i stämningen att det var ferie på g. Dagens nya vänner kom från Ungern, Argentina, Seattle, och GÖTEBORG. Skönt att få prata lite svenska, eller som vi konstaterade igår. Att få prata svenska med någon och samtidigt förstå varenda litet ord.

Citaten kommer från Jens.


på väggen.

Det blev ingen vattenfärg, det blev kaffesump.
Det ofärdiga verket.



Vilken talang dom har, eller hur? Snart ska jag iväg på en visning vid Karl Johan. Tänk om man kunde få den, ojoj. Då struntar jag i att jag inte har något jobb, då ska jag bara glassa där i fyra månader.

akkurat nå.



Är så överlycklig just nu så jag vet inte vad jag ska ta mig till, det är bara en arbetsdag kvar sen är jag ledig! Plötsligt känns världen bra mycket vackrare! Frågan är väl bara vad jag har för jobb att komma tillbaka till men det orkar jag inte tänka på nu.

Då jag och Emelie satt och åt bad Filip oss att kolla på deras konstverk. Nu har dom gått vidare till ett större projekt.
Vattenfärgen togs fram. Att vi hade vattenfärg hemma är väl ett under i sig också.

det är bara i oslo man borstar tänderna kl 19.04

Ligger i sängen nu och ska sova, det enda jag har har tänkt på sedan klockan 7 imorse. Min första tanke var att det var lördag, min andra tanke var såklart FAN. Hur kan man ha en bra dag efter att ha vaknat på det där sättet?

Imorgon lämnar Filip oss foevah, det känns verkligen att det börjar dra ihop sig nu. Både för julledigt och hemfärd. Om det nu blir hemfärd för mig i januari? Nu vill jag veta om jag har något jobb i feb-maj. Jag orkar inte med Adecco, ska försöka hitta något annat om det inte kommer ett mirakel och säger att jag får jobba kvar där jag är nu. We'll see.

Nu ska jag sova iaf, och ja Amanda och Emelie.. jag ska lyssna på låten IGEN.


"oh, yeah"

Jobbade över idag, en timme, men oj vad den timmen tog på krafterna. Vi hade nämligen "Norwegian Christmas Dinner", julbord. Det vart en himla massa grejer att diska och att stöka bort. Jag som brukar rymma all mat i ett kylskåp använde idag fyra kylskåp. Heureka. Ligger just nu i sängen som en död fisk. Nu är det bara fyra dagar och några timmar kvar innan jag sätter foten på Falmark. Det känns gudomligt men jag vet tyvärr inte hur jag arbetar då jag kommer tillbaka till Oslo så det känns lite stressigt. Jag vet inte ens om jag bor i Oslo i februari..

Jag gillar mina arbetskamrater och vill inte sluta jobba där men dom som jobbar där fattar inte heller varför jag jobbar där. Det enda jag kan säga att det är medarbetarna som gör det bra, börjar känna ganska många nu.

"Far till Aiya Napa på bartenderkurs sen kan du jobba här i Oslo.."
"Nja..."
"Ja, du vill mycket hellre jobba i kantine".



Synd att man inte var där. Det är så otroligt mycket man kan göra här i Oslo men jag har bara sett Håkan Hellström. Det kunde ha varit några fler som Metallica, Coldplay, Andy Warhol utställningen, Lykke Li, men nej.. jag är snål, tråkig och seg.

bingo på julkalendern.



En händelserik femtonde december.

Snart får jag fara hem. Ännu värre, om en vecka så måste jag fara tillbaka till Oslo idag.
Jag räknar ju ner till allt möjligt.

då var fjortonde luckan öppnad.

En lång arbetslös dag. Trodde att det skulle vara skönt att inte jobba på en söndag men söndagsångesten blev mycket större. Nu är det iaf bara sex dagar och tio timmar kvar tills planet lyfter. Det är inte 42 dagar som då jag började räkna ner, det är hemskt vad tiden går fort. Den kommande veckan känns jättejobbig, iofs vet jag bara att jag jobbar imorgon men jag kommer förmodligen att jobba hela veckan. Det enda jag gör just nu är att tänka att om en vecka ligger jag hemma, i mitt rum, i min säng, instängd och ensam för första gången på tre månader.

Ett inlägg som skulle publiceras igår men något kom väl ivägen.. som vanligt.

jo.

Fest just nu, folk är påväg och folk är här. Nu är det charader, skulle egentligen inte blogga idag men eftersom jag tidigare skrivit att jag var deprimerad om jag inte skrev så måste jag skriva nu. Jag är inte nere, jag är uppe.  Charader, here we go.

nostalgi.

Sitter och lyssnar på iTunes, får en massa flashbacks från sommaren kanske framförallt från Anna då det är bara hennes musik som finns på den här datorn.

Anna, låt mig påminna dig om sommarlåtar
Forever - Chris Brown
Love in this club - Usher
Don't stop beliving - Journey
Closer - Neyo
Are you in - Incubus
Needy Girl - Chromeo
Fascination - Alphabeat

Jag är en människa som är hopplöst dålig på att leva i nuet och lever istället i mina minnen. Under sommaren levde jag i nuet, kanske det var därför den var så där omöjligt underbar. Ska försöka ta tag i det nu, nuet alltså.


då var den elfte luckan öppnad.

Nu är alla julegaver färdigköpta. For in på stan för att köpa den sista, tacka gud för stort sortiment i Oslo. Köpte för ovanligheternas skull lite grejer till mig med. Strumpbyxor till helgens bravader, hudkräm och nå annat tjafs. Sitter nu i desperation för att det går inte att boka bord till Yayas där vi hade planerat att gå imorgon. Får se hur det blir med det.

Den här veckan har gått så himla fort, det var ju nyss söndag och nu är det fredag imorgon. Jag kommer att sitta på planet innan jag vet ordet av det.

  
Bilder från helgen hos Annelie och Anna-Carin, julebord i Grorud.
Tack för det och tack för den fint serverade julskinkan Annelie ;)

öl.

  

1. En del av alla flaskor och en del av hyllorna.
2. "Jag har aldrig sett så mycket pant förr."
3. RIP

Nu börjar folket dra hemåt, såklart ska det bli fest till helgen medan alla är kvar. Skäggiga mannen drar nämligen nästa torsdag. Så städningen är påbörjad och det är bestämt vad vi ska göra till helgen. En sista fest med gänget såklart.

För att festa kräver man öl och för att få gratis öl så pantar man alla öppnade flaskor. Efter lite kalkulationer så har vi räknat ut att vår kökshylla var värd 6000 nok om ölflaskorna hade varit oöppnade. Sjukt hur mycket öl det kan bli på tre månader, tack och lov så är det inte bara vi sju som har fått ihop 500 ölflaskor utan festerna har väl haft några medhavda "flaskgäster". Nu är det iaf tomt i köket och det börjar allt mer likna ett barnvänligt hem utan ölflaskor och dammråttor.

panta mera.

Pantade idag. Vi hade sammanlagt 85 öppnade sexpack i lägenheten.
Kort kommer. Städning nu.


då var nionde luckan öppnad.

Jag börjar få vänner på jobbet nu, det tog mig bara tre månader.

Hitills har jag min indier som skrattar så roligt. Min kvinna från Colombia som pratar om hur det egentligen är i Colombia. Min argentinska man som tycker att jag gör den bästa lunchen. Min norrbagge som jag småpratar med. Min kvinna från Texas som alltid pratar med mig. Mannen från NY som tyckte att min engelska var så bra (WOHO!), Min engelska chef, min norska chef.

Hela sju stycken vänner! YAY.
Imorgon ska jag få fler, det har som blivit det enda jag fokuserar på nu.. att hitta någon att småprata med.

Snart.


då var femte, sjätte, sjunde och åttonde luckan öppnad.

Nu är det verkligen inte lång tid kvar tills jag får fara hem, 12 dagar och 12 timmar. Jag satt och pratade med mamma och pappa igår och insåg att om två veckor den tiden så ligger jag hemma i min egna säng. Hurvens. Nu börjar jag komma på allt jag vill hem till. Min säng, mitt rum som går att stänga in sig i och framförallt låsa. Får nästan tårar i ögonen då jag tänker på min nyckel. Att få äta kött, varm mat. Folket, såklart.

Nyårs, och få träffa Anna.

Börjar gå på sparlåga nu och har inte ens mycket jobb. Jobbade 40,5 timmar förra veckan. Nu ser jag fram emot helgen, då blir det middag och bio. Sen är det bara 6 dagar innan jag befinner mig i Skellefteå. Något säger mig att tiden kommer att lyckas rusa förbi. Snart är det vardag och inget att längta till igen. Usch, det tänker vi inte på nu.

då var inte femte luckan öppnad.

Ligger i sängen med borstade tänder och redo för ännu mer sömn. Ja, ännu mer sömn.. sov mellan sju och halv elva. Somnade med tanken att nån skulle väcka mig men tji, fick jag. Det var bara jag och Johan hemma fram till halv elva. Fast det var väldigt skönt att få sova. Har inte varit så mycket av den delen den senaste tiden.

Snart kommer Emelie hem från kvällsjobbet, hon har jobbat från 07-00. Vilken stjärna. Vilken rik tjej hon kommer att bli. Hon frågade om jag inte ville jobba men hon frågade då jag precis hade tänkt "äntligen fredag, äntligen sömn" så jag tacka nej. Nu känns det lite surt dock, för det kunde ha varit jag som slutat nyss och tjänat en massa pengar. När ska jobbångesten sluta? Och pengaångesten också för den delen.

Julbord imorgon hos Annelie och Anna-Carin, ska bli så gøy!



Mona hälsar godnatt med tandkräm över hela ansiktet.
Nu ska vi ligga och pussade våra älskade.

and it all goes downhills from here.



- Mona, du får inte skratta eller håna mig nu men är Australien en kontinent?
-Vad är en kontinent?

Älskade Mona.

då var fjärde luckan öppnad.

Min dag.

Jobbat 8-15
Hem och sov 16-19
Mat
Intersport med boendet för vänrabatt då Jens jobbar på intan.
Hem.
Julkalender.
Fått min jäkla lön där dom har gett mig 7 kr för lite per timme plus att dom inte gav mig halva skatten. Jag vill bara skrika skiten ur dom nu. Hur kan dom aldrig lyckas göra rätt?!

Tack för löneslippen. Var glad fram tills nu. Gud vad jag är less på Adecco.
Jag får peppa på myskväll imorgon med boendet. Bara en arbetsdag kvar. 


då var tredje luckan öppnad.

Då var man ren och pen. Har precis stigit ur duschen efter att ha tvättat en massa tvättar tillsammans med Emelie. Med tanke på att vi inte har någon tvättmaskin i lägenheten blir det att vandra till Ullevålsveien och tvätta tillsammans med alla andra stackare. Det är så roligt för vi har börjat bli bundis med tvättjejen där. Hon gav oss gratis torktumling, hela 30 nok med andra ord!

Nej, nu är jag trött. Det är ett heltidsjobb att tvätta.. då man väl tvättar. Har varit här i snart tre månader.. tredje gången jag tvättar. Handtvätt rules, även om händerna blir knastriga och torra tillsammans med lite russin.

Godnatt, det är torsdag imorgon. Nu går det fort!
Bara 417 timmar kvar innan hemresan påbörjas.

då var andra luckan öppnad.

Kom nyss hem från jobbet, Mona har ju varit världens bästa och fixat lite jobb och mig. Det var kioskjobbet och idag skulle jag jobba alldeles själv. Slutade klockan tre på kantinen sen var det bara kollektivtrafik fram till klockan fyra då jag var framme vid kiosken.

Gick riktigt bra att jobba, skönt att få dra in lite extra pengar nu mot juletid. Nu borde jag gå och lägga mig. Ska trots allt upp igen om åtta timmar. Det var så här jag tänkte att varje dag skulle vara i oslo, jobb nonstop. Helt ärligt tycker jag att det är skönt att man inte jobbar så himla mycket. Nej, som sagt. Hopp in i duschen för att duscha av all stekosäckellukt och ner i sängen.

En sista grej. Eftersom jag for avsides från inre oslo så kom såklart vintern, snön och blåsten. Inget jag saknat. Det kanske inte är någon slump att jag farit söderut de två senaste vintrarna.

söndagen.

 

Jobb på kiosken igår med Mona. Steka hamburgare är inte riktigt min grej, när vet man att dom är klara egentligen? Tur att Mona är exmaxare och kan sina burgare. Det var tungt att stiga upp i söndags men då man är två är det så mycket lättare, vid stängningsdags var vi döda men kom till liv lagom tills dess att vi skulle möta våra rumskamrater på Akerbrygges julmarknad. Det var riktigt med koseligt, nog fick jag i mig en dos julstämning igår då vi fick se snö och julstugor. Snön har inte riktigt nått Oslo utan bara utkanten av staden.

Men hörrni, julkalendern är öppnad, första avsnittet av julkalendern är sett, hemfärden är nära.
Den här månaden kan inte bli en dålig månad.

 

måndag.

Amanda bad Jens om att få höra en komplimang.. "Dina ben är som trädgrenar. Dina ögon är som dom finaste buskarna. Dina ögon är som dom djupaste brunnarna i himmelen".

Vi är i december nu. Det är helt otroligt vad snabbt tiden går. Snart kommer hälften av kollektivet lämna Colletts. Oj, vad jag kommer att sakna dom meningslösa samtalen men de lär väl fortsätta på en annan adress med färre människor. Jag tror nämligen att jag har bestämt mig för att stanna här till maj. Känner att jag borde passa på att göra en långsemster till Asien medan jag har chansen så jag måste tjäna ihop lite mer pengar. Fast jag kommer ju säkert att ångra mig hit och dit tusen gånger till. 20 dagar kvar iaf innan det är hemfärd. Snart ska vi se julkalendern och öppna våra luckor. Ska lägga upp bilder på helgen sen.

RSS 2.0