söndag.

Ny arbetsdag imorgon. PISS. Jag ser inte fram emot det, jag minns inte ens vilken tid lunchen ska serveras och jag jobbar ensam. Pepp, pepp, pepp. Jag fortsätter med mitt jobbsök. Jag ska försöka vara glad över att jag har ett jobb. Det är då skönt att få in lite pengar iaf, om än det är lite och om än jag inte har något konto som man kan föra in det på.

det var lite action i lägenheten.

Som tidigare bild visar så var brandmännen i vårat hus. Här har min bild av kvällen.

Vaknar till av att Amanda pratar med mig.
Amanda: Lina, det brinner
Jag bryr mig inte och somnar om. Ser att några ur lägenheten springer omkring sen kommer Emelie fram.
Emelie: Lina, det brinner. Du måste vakna, du måste gå ut.
Blundar igen.
Emelie: LINA! Det brinner i lägenheten!
Vad fan tänker jag och ställer mig upp och går och byter om till mjukiskläder, "men orka". Letar jackan.. "Vart fan la jag den?" "Just ja".
Emelie: LINA!
Jag: Men ÅÅÅH! JAG KOMMER!

Går och letar väskan, "vart är kameran, jag måste ta kort på det här". Går ut till hallen, "fan, jag har inga skor. Vad ska jag ta? Äh, jag tar gympaskorna." Ställer mig och knyter upp skosnörna och går sedan ut i hallen och möts av att en slang leder från entrén till trappan och att en brandman springer mot mig. "Ojdå". Sen vaknar jag till liv och märker att det var på allvar. Tydligen har jag legat i vardagsrummet och medan en massa brandmän sprungit förbi för att få ut oss.

Vi stod därute och pratade med polisen och mötte grannarna.. det var polismän, brandmän och ambulansen. Branden var på näst högsta våningen och brandmännen gick in via balkongen, slog in fönstret och greja på. Efter ett tag fick vi gå in igen då dom hade säkrat branden och vi fick gå in eftersom att våran lägenhet var säker.

En annorlunda natt minst sagt.
Hade, Lina hjärta Sömn.


"lina, det brinner"



Här har ni utsidan av våran lägenhet, här har ni min natt klockan 3 inatt. Synd att jag missade branmännen som sprang genom lägenheten. Skriver mer sen. Ska försöka hitta något att klä ut mig till nu.

"lev livet idag, inte imorgon" som världens gladaste busschaufför sa igår.

Nu minns jag varför det är så roligt att jobba idag, tack vare arbetskamraterna. Fattade väl femtio procent av vad dom sa men jag har ändå bara skrattat hela dagen. Och svettat. Och ramlat. Och gjort sönder ett glas. Men satan så kul jag hade, det är roligt att springa runt och bara stressa (vara snabb). Med andra ord, det känns jobbigt att jobba "alldeles alene" på måndag. Kunde ha fått jobba i Nydalen på måndag om jag ville men jag har ju mitt ansvar på mitt andra jobb.

For från jobbet med hela hjärtat och bröstet fyllt med glädje, det är såna här dagar som gör livet underbart. Satt i tunnelbanan och försökte hålla tillbaka mitt leende, ringde Mona och uppmanade henne att fara till Vinmonopolet.. ifall att. Det ser ut att bli "ifall att".
 


Hemmafest igen?

jag gillar vårat kollektiv, inte jobb.

Om man säger såhär, det blir inte till att slappna av med jobbsökandet nu. Har varit lite nere sen jag kom hem men fick ett litet peptalk med käre mor min. Har iaf vikariejobb på en kantine (matsal för vuxna) imorgon, 9-15. På måndag jobbar jag igen på dagens jobb. Det är bara deltid så jag jobbar bara tre dagar i veckan. Med andra ord, inte mycket kosing.

melt my heart to stone.

Adele, kan inte sluta lyssna på hennes låtar. Måste köpa hennes album, ska se om jag hittar någon affär här i närheten.. annars blir det till att beställa. Måste, måste ha. Hennes stil påminner lite om Duffy och Amy Winehouse, mye mye bra. Okej, jobb imorgon måste ta och sova så jag kan slå på charmen inför min arbetsgivare. Vill ändå jobba där tills jag hittar något bättre, vilket blir imorgon förhoppningsvis.


lägenhetsstatus.

Har sökt allt ("allt") som finns på internet nu, bestämde mig för att ta tag i det äntligen och lägga upp lite bilder. Så här får ni några, såklart är det väldigt ostädat men ni få använda fantasin för hur det ser ut. Tänkte ta lite fler kort men det var alltför stökigt i köket så det få komma sen.

 
vardagsrummet, sovrummet. 3 sängar där.
Jag ska sluta klaga på mäklare som tar dåliga kort på rum. Det är fasiken svårt.

och så fortsätter det.

Ska strax iväg på en jobbintervju på ett bemanningsföretag, det kommer nog att handla om kantine.. vilket jag inte vill jobba med. Eller, det är ju en början men jag hoppas på att hitta något bättre. Väntar fortfarande på det där samtalet där dom erbjuder mig drömlönen och start omgående.

Näe, upp och iväg. Wish me luck.


Uppdat.

For dit och snackade lite med dom och sen erbjöd dom mig att fara och jobba på ett lunchställe. Typ kafeteria. Ska jobba där imorgon klockan 8, känns lite hemskt att inte riktigt veta vart det ligger. Det blir nog till att fara på upptäcksfärd senare idag. Det roliga med jobbet är att dom pratar norska och engelska där så då får jag prata engelska igen!

Det känns då skönt att få fara och jobba. Få in en liten slant, men jag tror nog att jobbsökandet fortsätter. Vart är det där lagerjobbet som kommer att ge mig hög lön?

tack gode gud för mammas julskinka.

Var ute och gick med Mona ikväll, vi gick runt och utforska området lite mer och såg ett litet ICA. Jag har inte sett något ICA sen jag kom hit och ville kolla vad dom hade för utbud. Vi verkade lite väl fattiga då vi stod och spanade in tomatpurén. "BARA FYRA SPÄNN!". Tillslut insåg jag att det gick lite väl långt då jag mötte personalens blickar. 
 
Vi gick sen förbi en inredningsbutik och jag såg en grej som jag tänkte att mamma skulle gilla den. Det slog mig att jag hade hemlängtan. Jag ser verkligen framemot att få fara hem till jul och träffa familjen. Inte helt vanlig jul i och med att min syster är i USA men bra mycket mer vanlig jul motför den förra. Inget slår den svenska julen med familjen. Det var så tungt i julas (då var det jag som var i USA). Jag vaknade av att jag fick ett sms av Emelie, jag började gråta på studs. Somnade om för att slippa tänka på det, sen gick jag och duscha. Jag vet inte vad som gjorde mig blötare, vattnet eller mina egna tårar. Jag måste verkligen fara hem till julafton, dom ska släppa tågbiljetterna snart. Då ska jag vara snabb på att boka, annars lär det bli en väldigt blöt kväll här i norge. Kombinerat med alkoholhaltig och saltad vätska.



Den fina systern som jag hoppas att jag får fira nästa jul med.

måndag.

Sitter och i vardagsrummet nu och letar jobb, det går väl sisådär. Har letat jobb hela dagen ändå slår det mig att jag bara har sökt ca 5 jobb. Det är en himla massa att fylla in. Var in på två underklädesbutiker också, hoppas på att få där. Jag har ju ändå erfarenhet så det borde inte vara hur jäkla omöjligt som helst. På onsdag ska jag till Adecco och prata om Kantine. Har absolut ingen lust att jobba på ett matställe men, har man inge val så har man inte och jag är pengasugen.

Har aldrig varit "ledig" så länge sen i mars. Börjar bli bekväm med det arbetslösa livet, skulle helst vilja fortsätta med det men ändå håva in pengar. Om ni hittar ett sånt jobb, säg till mig.

Ser framemot torsdagen så man kan bruka pengarna lite mer, typ köpa mat och träningskortet. 715 kr, jihaaa.

har inte riktigt förstått att jag har flyttat hit.

Är så vansinnigt trött. Vaknade av att J och J kom in och försökte greja med internet, det är nog bara att inse att jag kommer aldrig att få sova så länge som jag vill här i lägenheten. Igår tvingade jag i mig ölen, öl är verkligen inte min grej. En trevlig kväll blev det iaf, och jag höll mig vaken lite längre den här kvällen.

Idag däremot, fick sova till 12 (ja, jag kan nog sova till 13-15 om jag får sova ostört) sen så blev det lite städning innan jag och E gick ut och gick till Aker Brygge som är en "restauranggata" längs hamnen. Det var jättebra väder och efter ett tag mötte vi upp med A, J och F. Gick runt någon festning och sedan till Operahuset där det var bokfest. Någon ståuppare var där och snackade.. jag kommer in i norskan allt mer. Fast samtidigt känns det riktigt jobbigt att inte kunna prata med någon utan att säga "va?"

Kom hem efter några timmar utomhus, duscha, åt, packade upp det sista, tvättade (handtvätt, vi har ingen tvättmaskin). Borde gå och lägga mig snart, måste få mig upp tidigare imorgon. Ska ut och leta jobb och försöka boka in ett möte med Adecco. Nu är det 4-real. Här skall det tjänas pengar.          ...(?!)

allt är inte meningen att stoppas i munnen.

Festen i fredags, nu står gräshoppor högst upp på konstiga saker jag har ätit. Förut var det struts.


statistik i norge.

Antal dagar i Norge: 2
Antal skaffade personnr: 1
Antal skaffade telefonnr: 1
Antal sökta jobb: 5
Antal boende i lägenheten (hitills): 7
Antal personer utan dator: 1
Antal sängar: 6
Antal sökta sängar: 1
Antal toaletter: 1
Antal kvm: 130
Antal gånger M har velat dricka alkohol: 2608346
Antal öppnade ölflaskor på hyllan i vårat kök: orka räkna.

rapport från bislett.

Sitter nu i lägenheten och ska snart bege mig ut till stan för att fixa ett telefonnummer ch skriva ut cv:n. Vi får se om det blir till att leta jobb idag redan. Det känns jobbigt att leta jobb, det gör det ju alltid men nu är det på ett annat språk som jag inte behärskar särskilt bra. Jag vill hellre prata engelska med dom istället för att försöka lista ut vad dom säger.

Tågresan hit ner gick riktigt bra, jag fick lite sömn trots allt. Sen stod jag och väntade en halvtimme på att Emelie skulle hämta mig, det var så roligt att se henne. Vi for hem, vi åt, jag packa upp, vi gick ut och kolla runt i stan. Det känns konstigt att vara här och inse att jag bor här nu, det är inte bara på besök utan jag ska starta ett liv här nu. Kanske bäst att jag går och börjar med det nu. 

Hade!

redhead.




Nu vänder jag Skellefteå ryggen och vänder håret (kappan) efter vinden som alla Skellefteåbor.
Nu får jag äntligen fara iväg. Norge, snälla låt mig komma hem rik.

merry christmas.

Jag går verkligen om alla, eller hur man nu ska uttrycka det. Igår kom mor och far hem från "det stora amerikat". Dom ställde sig och packa ut allt ur väskorna och jag stod och packade i väskorna. Ikväll åker jag till Norge och imorgon är jag framme vid tre. Fasiken vad jag har längtat.
 


Fick lite gåvor från mor och far. Bl.a. Charmin To Go, Toalettpapper.
Haha, det är nog bara usa som har en marknad för sånt.

Nu far jag äntligen iväg, rödfärgad och allt. Livet är på topp!
Tack och Hej Leverpastej.

man träffar alla människor två gånger.

Idag har jag sett lite folk som jag minns från Fanny och min O'learys period som var då vi var 18 vintrar. Jag har inte sett någon av dem sen O'learys förrutom en, slump eller vad? Fast jag har börjat komma fram till att alla människor man inte sett på ett riktigt bra tag visar sig alltid en sista gång innan jag far iväg någonstans. Jag såg iaf dessa personer.

Kåkfararn Daniel som vi träffade någon vecka efter att han kommit ut. Han hade ett mål för kvällen och.. låt oss säga att han inte bara hade suttit inne en vecka. Sedan har vi ju Den Snälle, han gillar vi.

Sen har vi ju min Stefan. Ja, jag var i behov av gratis mat och stod ut med att prata med honom i kön (väldigt utnyttjande men tjejer, ni kan inte ens låtsas att ni inte gjort det också). Stefan, han hade en enorm utstrålning och skrev "Hård JÄVLA poesi" något som har blivit litet av ett uttryck.

Just ja, det är en kille som jag saknar nu. Han som kom fram till mig, ville bjuda på en öl. Han betalar och jag tar emot den, men så greppar han tag i ölen och säger att "jag vill ha ölen, du kan få pengarna". Jag kom hem elva riksdaler rikare den kvällen tack vare honom. 

Tack och Hej.
Hon vars hjärta man inte vinner genom att skriva hård JÄVLA poesi.


"joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain."

Det slutar aldrig förvåna mig hur mycket folk kan ta utan att ge tillbaka.

Jag önskar att jag for till Oslo den 24 augusti jag med.
Oslo, jag kommer på tisdag.
Äntligen.
Hej då Skellefteå och sommaren som aldrig kom.

hitta min punchline.

Idag har jag tagit till vara på dagen genom att sova till halv tre på dagen. Varför är det så himla lätt att vända på dygnet? (Det kan väl inte ha något att göra med att jag satt vaken till kl sju på morgonen i söndags?)

Avslutade precis ett samtal med min fina Kathy som satt i andra luren i Bordentown, NJ. Har inte pratat med henne sen i februari någon gång. Hon berättade en massa om vad som hände därborta nu. Bl.a. att Anke har 52 dagar kvar innan hennes år är över. Det är helt absurt, med andra ord så är det 302 dagar sedan jag for till USA och hade en hel del djävulskaper framför mig. Hon berättade om Pina som är deras andra au pair efter mig, en au pair med ett vackert namn. Pina Franziska Bönig.

Kathy berättade om Pina och desto mer jag får höra desto mer minns jag om min tid och desto mindre förstår jag att jag faktiskt tog mig igenom hela tiden. Ska bara ge ett ytterst litet smakprov på hur lite min värdmamma gjllar mig.

Då Pina kom till familjen så var allt frid och fröjd och min värdmamma "parade" ihop henne med en annan tysk au pair som heter Julia. Julia och hon umgicks rätt mycket men en kväll så for Pina till Starbucks bara för att komma ut ur huset och Julia var inte där.. men Kathy var. Dom började prata och kom bra överens. Då Pina kom hem frågade min värdmamma henne om hon hade varit med Julia.

-No, I was with Kathy. (Dom jag alltid pratade om med Karyn, aka mina vänner).
- I don't want you to hang out with Kathy. I don't like her.

Min värdmamma känner inte Kathy och skulle inte ens kunna peka ut henne ur en folkgrupp för hon har ingen aning om hur hon ser ut. Hon ogillar henne bara för att hon var min vän och då tror jag också att ogillar är en underdrift. Hatar är kanske mer passande då man pratar om min värdmamma och hennes konstiga relationer och åsikter.

Hur jag tog mig igenom mina tre månader, det förstår jag inte. Det var ett psykiskt minefield i det där huset. Jag blir stolt över att jag tog mig igenom det, någon som inte gjorde det var ovannämnda tjej. Eller hon kanske hade gjort det om det inte vore för att hon hade hemlängtan och blev därför utkickad (?!)  från huset dagen efter (inte en underdrift). Pina hade en pina i slutet.


Tur att det finns vänner.


jag borde ha laddat mobilen med pengar igår så jag hade fått gratis sms.

Två gamla goda vänner kom hem till mig igår och vi hade lite fördrinkar innan vi for ut på äventyr. Det vart riktigt roligt och jag glömmer jämt hur roligt det är att vara med dom. Like in the good old days. Tack så hemskt mycket för igår. Hade roligt från första början till slut. Bilder tjejer, jag väntar!

Fast hur roligt det än var så fick det mig inte att vilja stanna i Skellefteå, jag längtar så vansinnigt mycket till Oslo. Emelie ringde mig imorse och vi pratade lite om helgens bravader. Fasiken, nästa tisdag.. kan du komma nu? Eller ja, nästa helg duger rätt bra det med.

Antal skickade sms, 40 st.


han får mig att vilja ta fram kameran jag inte har och ta fina kort jag inte kan ta.



Bild från Skullset.

Inspiration på hög nivå.
Det finaste av allt är väl att länken till den här bildserien heter: Trade all of my tomorrows for one single yesterday

vi kann inte stava.

fannyr säger:

hennes hund: en chiWAWA som heter armani

fannyr säger:

märk du att jag inte kan stava till chiwawa

lina säger:

haha

lina säger:

utmärkt stavning

lina säger:

Ja, det är pinigt

fannyr säger:

det är osm så typiskt

fannyr säger:

jag tycker dock syn dom hene och hennes "kille"

lina säger:

ALLTSÅ. Inget mer prat om bloggerskorinorna

lina säger:

...? stavnig

fannyr säger:

hahaha

fannyr säger:

det är ju kul

fannyr säger:

det är kul att man kan så mycke om deras liv haha

fannyr säger:

pinsamt kul

lina säger:

det är he-e-e-e-emstk


grön.

Står efter en väldigt tråkig måndag på Ica i kassan och handlar diverse småsaker till morgondagen. Jag måste ju underhålla hushållet med mat nu då mor och far lämnat huset på ett tag. Mitt i betalningen så får jag ett sms.
"Kul! Undra vem det är från?" Tänker jag.

Mamma:
Vi ser Manhattan nu! Kram

Expediten ser på mig.
"Vad var det som var så hemskt?" Tänkte hon.

/ lina som glädjer sig åt sina föräldrars lycka.

RSS 2.0